Догори
Дати відгук

Відзавтра один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею буде відкрито для проїзду

Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

1 хв на прочитання03 Грудня 2023, 18:37
Відкрито пункт пропуску Угринів – Долгобичув | розблокування руху через кордон із Польщею Відкрито пункт пропуску Угринів – Долгобичув | розблокування руху через кордон із Польщею
Поділитись:

Із понеділка, 4 грудня, один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкриють для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України. Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Відкриваємо пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» для руху порожніх вантажівок на виїзд з України. Це спільний пункт пропуску, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. У співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі, Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії (DG MOVE) вдалось домовитись про запуск смуги для порожніх вантажівок масою 7,5 тон та більше», – написав міністр у своєму Фейсбук. 

За його словами, пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок. Також міністр додав, що поки "він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно. Водночас, підтримувати порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності будуть колеги з Укртрансбезпеки".

"Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави", - підкреслив він. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.