Догори
Дати відгук

Відома інфекціоністка пояснила, чому небезпечно «перебирати» вакцинами від ковіду

Літні люди можуть і не дочекатися вакцини від Pfizer, якій у народі чомусь довіряють більше, ніж AstraZeneca.

2 хв на прочитання04 Березня 2021, 22:48
Катерина Булавінова пояснила, чому літнім людям варто вакцинуватися від ковіду вже зараз Катерина Булавінова пояснила, чому літнім людям варто вакцинуватися від ковіду вже зараз
Поділитись:

Медики, військові та люди похилого віку повинні негайно вакцинуватися проти ковіду вакциною AstraZeneca, яку нещодавно доправили в Україну. Зволікання може коштувати життя попередила у прямому ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова.

За словами лікарки, "перебирання" вакцинами у гонитві за брендами може погано скінчитися. У суспільстві останнім часом все частіше спливає хибна думка про те, що в першу чергу нехай вакцинуються лікарі  та військові. А от літні люди, віком від 60 років, повинні дочекатися німецьку вакцину Pfizer. Мовляв, вона надійніша.

Булавінова підкреслила, що така гра у "п'ятдесят відтінків вакцини" може закінчитися залежністю від кисневого концентратора в реанімації. Лікарка також наголосила, що потрібної допомоги літня людина, яка захворіла на коронавірус, може і не дочекатися. Причин кілька. Починаючи від того, що не витримав уразливий організм і закінчуючи тим, що в опорній лікарні не було вільних кисневих точок та не вистачило концентраторів.

Також Булавінова розвінчала ще один популярний міф про те, що власникам антитіл до ковіду (тим, хто нещодавно подолав недугу, - Ред.) щеплюватися від цієї недуги шкідливо і небезпечно.

"Це абсолютно безпечно. Я дякую за цю супер можливість - провакцинуватися тут і зараз", - сказала інфекціоністка й у прямому ефірі дозволила зробити собі щеплення.

Також під прицілами телекамер щепився ще один лікар, який уже подолав ковід. Це президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров. 

Як ми писали раніше, п'ять медиків та п'ять громадських діячів 4 березня в прямому ефірі політичного ток-шоу "Право на владу зробили щеплення від коронавірусу.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.