Відкрито оновлену сучасну лабораторію моніторингу вод у Слов'янську

1 хв на прочитання12 Травня 2020, 15:28
pixabay

З 1 липня 2020 року діагностичний моніторинг в басейні Сіверського Дінця буде виконуватись вже у 65 пунктах моніторингу

Держводагентство України інформує про оновлення лабораторії моніторингу вод на сході України. Відтепер лабораторія має значно розширені функціональні можливості для дослідження українських водойм за новими європейськими стандартами та моніторингу реальних загроз і потенційних ризиків у сфері екологічної безпеки вод на сході України.

"Лабораторія моніторингу вод Східного регіону в м. Слов’янську, як одна з чотирьох провідних у системі Держводагентства, вже з ІІ півріччя 2020 року буде забезпечувати виконання діагностичного моніторингу за збільшеним переліком показників у суббасейні Сіверського Дінця та суміжних річкових басейнах річок Приазов’я та Нижнього Дніпра", - зазначають у Держводагентстві.

З 1 липня 2020 року діагностичний моніторинг в басейні Сіверського Дінця буде виконуватись вже у 65 пунктах моніторингу на 56 масивах з виконанням вимірювань на новому обладнанні, яке наразі працює у тестовому режимі.

Разом з тим, незважаючи на карантин, вже здійснюються заходи з підготовки до акредитації лабораторії відповідно до європейських стандартів ISO 17025 для підтвердження достовірності результатів вимірювань.

Як зазначається у повідомленні на Урядовому порталі,  лабораторія моніторингу вод Східного регіону є  першою в Україні лабораторіією,  яка розпочала виконання діагностичного моніторингу у 34 точках на 25 масивах поверхневих вод за новими вимогами.

Нагадаємо, через загрозу посухи в Україні змінили режим роботи водосховищ.

Відомо, в Україні нараховується  63 тисячі малих річок, 1000 озер, 1100 водосховищ, а також 1 100 000 га прісної води.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: