Догори
Дати відгук

Від COVID у Хмельницькому померла 28-річна вчителька, а на Буковині вагітна лікарка (фото)

Жодна з дівчат до цього не мала проблем зі здоров'ям

3 хв на прочитання06 Квітня 2021, 21:50
COVID-19 вбив 28-річну вчительку, яка не мала до цього проблем зі здоров'ям COVID-19 вбив 28-річну вчительку, яка не мала до цього проблем зі здоров'ям
Поділитись:

Жахливий випадок стався у Хмельницькому — від ковіду померла 28-річна вчителька англійської мови Тетяна Єжонкова. Дівчина до хвороби не мала проблем зі здоров'ям. Повідомляє OBOZREVATEL.

Колектив школи №28 в Хмельницькому досі не може отямитися від трагедії. Після весняних канікул Тетяна так і не повернулася на роботу, а через кілька днів повідомили, що вона померла від ковіду.

Директор закладу розповіла, що дівчина росла й виховувалася в дідуся з бабусею в Хмельницькому. Два роки тому бабусі не стало і Тетяна жила разом зі своїм дідусем, якому 77 років. У лютому в нього трапився інфаркт.

"Приблизно місяць тому дідусь переніс операцію на серці й за ним потрібно було доглядати. Тетяна Анатоліївна все несла на своїх плечах. Тоді вона і захворіла. Але вона не могла залишити дідуся без нагляду, тому лікувалася вдома. Були шкільні канікули, ми й не знали про це. Але їй ставало гірше, і зрештою вона потрапила в лікарню, її забрала швидка у важкому стані", – розповів директор школи Андрій Андрійчук.

Близька подруга Тетяни Ольга Маслянко повідомила, що приблизно з 22 березня вчителька почала почувати себе погано.

"У неї підвищилась температура. Вона здала тест на коронавірус і він виявився позитивним. Якраз були канікули, вона все це переносила вдома, доглядала дідуся, сподівалася, що все в неї пройде. Але з кожним днем їй ставало дедалі гірше, і вже в п'ятницю, 26 березня, її забрала швидка допомога", - розповіла жінка.

У суботу Тетяна повідомила, що дихає в кисневій масці, а згодом її перевели на ШВЛ.

"Останнє її повідомлення я отримала в понеділок, 29 березня. Вона попросила сказати всім рідним і друзям, що вона всіх любить. На цьому наш зв'язок обірвався", – каже Ольга.

Наразі дідусь Тетяни перебуває в лікарні, у нього теж ковіду. Переносить він інфекцію порівняно легко, але лікарі спостерігають за ним. Чоловік був на похоронах онуки.

"Дідусь переживає смерть Тані як втрату рідної дитини, дуже важко", – каже Ольга.

Доглядати пенсіонера тепер будуть 20-річні сестри загиблої.

Тим часом ще одна трагедія сталася на Буковині - від ускладнень ковіду померла вагітна лікарка-педіатр Мар’яна Малинник. Про це одному з українських ЗМІ повідомили у департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Підступна коронавірусна інфекція COVID-19 зупинила серце молодої жінки на 29-му році життя», – повідомили в департаменті.

Жінка працювала у Заставнівській багатопрофільній лікарні лікарем-педіатром. У 2015 році вона закінчила Буковинський державний медуніверситет за спеціальністю «Педіатрія», а після закінчення інтернатури була прийнята на посаду лікаря-педіатра у лікарні.

Нагадаємо, інфекціоніст розповів, коли в Україні лікарі почнуть вирішувати, кого з хворих рятувати (відео). Велика кількість тяжких хворих на COVID-19 призведе до катастрофи медичної системи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Кактуси на підвіконні Корисні поради Домашні квіти
Корисні поради , щоб кактуси на підвіконні рясно зацвіли
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Рутарій — перетворення відходів на мистецтво природи (ФОТО)
1 хв на прочитання59 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора