Від 33 до 40 градусів: в Україні за добу було встановлено 11 температурних рекордів

2 хв на прочитання12 Липня 2024, 16:33
Фото: 24 канал

Денні максимуми в деяких областях знову побили свої попередні історичні рекордні значення.

Український гідрометеорологічний центр повідомив, що 11 липня в країні було встановлено низка температурних рекордів.

Денні максимуми в деяких областях знову побили свої попередні історичні рекордні значення для цієї дати.

За даними метеорологічних станцій зафіксовані перевищення на 1-3°.

І все ж таки, коли жителям України можна сподіватися на помітне послаблення спеки і як довго ще над нами протримається спекотне тропічне повітря? З урахуванням наявної на даний момент прогностичної інформації, на жаль, до кінця другої декади липня помітного зниження температури повітря не передбачається.

Більше того, з 15 по 19 липня відбудеться деяке посилення спеки та її поширення на північні та частково західні регіони України. У цей період максимальні денні показники становитимуть +33…+38 °С, у південних та центральних областях місцями +40…+42 °С. Середньодобова температура, відповідно, може досягати і перевищувати +30 °С, що на 6 – 11 °С вище за кліматичну норму.

Поступова зміна синоптичних умов прогнозується лише з 20 липня. Внаслідок перебудови атмосферних процесів на більш зональний характер та відновлення так званого «західного перенесення» повітряних мас, в Україну почне надходити свіжіше та прохолодніше повітря з районів центральної та північно-західної Європи. Починаючи із західних та північних областей, аномальна спека відступить на схід і на початку третьої декади місяця залишить територію України. На зміну африканському повітрю до нас надійде помірна повітряна маса, тому середньодобова температура наблизиться до норми для цієї пори року.

Разом із похолоданням прийдуть також і довгоочікувані опади, які мають помітно покращити ситуацію із посухою та знизити рівень пожежної небезпеки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: