Крафін — винахід відносно недавній, це такий собі гібрид листкового круасана та кекса-мафіна. Великодній крафін відрізняється від «класичної» паски своєю формою, але за смаковими властивостями може навіть дати фору.
Інгредієнти на 4 паски (форма — 11х9):
борошно — 4 ст.л. (для опари) + 450 г (для тіста);
сухі дріжджі — 7 г;
цукор — 2 ст. л. (для опари) + 100-150 г (для тіста);
тепле молоко — 230 мл;
яйця — 2 шт.;
масло — 100 г (для тіста) + 70 г (для змащування);
сухофрукти — 200-250 г;
ром — 2 ст. л.;
олія для змащування
Приготування.
Сухофрукти замочити в теплій воді й додати ром перед початком готування. Це можна зробити і звечора.
Для опари змішати всі інгредієнти і відставити на 1 годину в тепле місце.
Далі змішати опару з цукром, яйцями і поступово всипати борошно. Тепер залишилось ввести холодне вершкове масло і вимішувати тісто 15 хв (кожного разу, як липне, потрібно змащувати олією руки та стіл). Відправити в тепле місце на 2-2,5 години.
Тісто розділити на 4 частини, розкачати в пласт, змастити вершковим маслом, посипати сухофруктами, скрутити в рулет. Скрутити у дві щільні спіралі, які «зустрічаються» по центру, а тоді покласти одну спіраль на другу, сформувавши крафін.
Форму змастити маслом, викласти крафін і залишити ще на 1 годину.
Випікати 35-40 хв при 180-170 °С.
Також ми розповідали про ніжний великодній крафін — рецепт модної паски.