Догори
Дати відгук

Великодній крафін — смачна й незвичайна альтернатива пасці

Він відрізняється від «класичної» паски своєю формою.

1 хв на прочитання15 Квітня 2023, 00:38
Поділитись:

Крафін — винахід відносно недавній, це такий собі гібрид листкового круасана та кекса-мафіна. Великодній крафін відрізняється від «класичної» паски своєю формою, але за смаковими властивостями може навіть дати фору.

Інгредієнти на 4 паски (форма — 11х9):

борошно — 4 ст.л. (для опари) + 450 г (для тіста);

сухі дріжджі — 7 г;

цукор — 2 ст. л. (для опари) + 100-150 г (для тіста);

тепле молоко — 230 мл;

яйця — 2 шт.;

масло — 100 г (для тіста) + 70 г (для змащування);

сухофрукти — 200-250 г;

ром — 2 ст. л.;

олія для змащування

Приготування.

Сухофрукти замочити в теплій воді й додати ром перед початком готування. Це можна зробити і звечора.

Для опари змішати всі інгредієнти і відставити на 1 годину в тепле місце.

Далі змішати опару з цукром, яйцями і поступово всипати борошно. Тепер залишилось ввести холодне вершкове масло і вимішувати тісто 15 хв (кожного разу, як липне, потрібно змащувати олією руки та стіл). Відправити в тепле місце на 2-2,5 години.

Тісто розділити на 4 частини, розкачати в пласт, змастити вершковим маслом, посипати сухофруктами, скрутити в рулет. Скрутити у дві щільні спіралі, які «зустрічаються» по центру, а тоді покласти одну спіраль на другу, сформувавши крафін.

Форму змастити маслом, викласти крафін і залишити ще на 1 годину.

Випікати 35-40 хв при 180-170 °С.

Також ми розповідали про ніжний великодній крафін — рецепт модної паски.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Аграрії країни засіяли майже 5,4 млн га озимих культур
Аграрії країни засіяли майже 5,4 млн га озимих культур
1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: Нарада у Мінагрополітики з питань ситуації на ринку зерна, борошна, хліба та хлібобулочних виробів під головуванням Міністра Віталія Коваля.
Ситуацію на ринку борошна обговорили урядовці з представниками галузі
1 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Fakty.pl
«Виглядає, пахне і смакує як ковбаса»: у Польщі створили ковбасу з картоплі
1 хв на прочитанняВчора
Аудит української яловичини для відкриття експорту
Британія проведе аудит української яловичини для відкриття експорту
1 хв на прочитанняВчора
ПХ-круасани — чудово підійдуть для сніданку чи перекусу
1 хв на прочитанняВчора
Листкові трубочки «Морквинки» з куркою, овочами, сиром і яйцями — смачний і оригінальний спосіб здивувати гостей
2 хв на прочитання20 Жовтня 2024
Мариновані зелені помідори «Пекельні» — закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку
1 хв на прочитання19 Жовтня 2024
На Одещині організація водокористувачів модернізує зрошувальну систему
2 хв на прочитання19 Жовтня 2024