Догори
Дати відгук

«Вчора одна вже отримала» — адміністрація музею, де зламали ногу співробітниці за відмову вакцинуватись

Лікарі вирішили просто виписати пенсіонерку з переломом шийки стегна.

4 хв на прочитання29 Листопада 2021, 12:32
Активісти прийшли до поліції вимагати внесення справи до ЄРДР Активісти прийшли до поліції вимагати внесення справи до ЄРДР
Поділитись:

Лікарі відмовляються коментувати стан 61-річної Надії Федоренко, художника-оформлювача Нікопольського краєзнавчого музею з двадцятирічним стажем, яку 25.11.2021 р. на робочому місці побила її колега, голова профспілки краєзнавчого музею Наталія Салоєдова.

За словами потерпілої, Наталія вдарила її в груди, через що Надія впала та зламала стегно. Причиною конфлікту стала відсутність у художниці вакцинації проти коронавірусу. Голова профспілки звинувачувала Надію в тому, що, якщо вона не вакцинується, то весь колектив переведуть на 2/3 зарплати, які й так становлять трохи більше 5000 грн чистими. Згідно з постановою № 1236 Кабінету Міністрів України, музей не може працювати, якщо серед його співробітників є не вакциновані проти COVID-19. Надія ж через проблеми зі здоров'ям відмовлялася робити щеплення.

Відомо, що після того, як Надія упала, Наталія просто вийшла з її кабінету. Пенсіонерка, перемагаючи біль, ледве змогла дістатися до телефону і лише з другої спроби додзвонилася до колег, які вже викликали швидку.

На місце події також було викликано поліцію. Однак у співробітників поліція лише взяла свідчення. Коли в той день волонтер Юрій Нікулін перевірив стан справи у поліції, то дізнався, що вона навіть не внесена в ЄРДР. Лише під тиском активних громадян Нікополя поліція внесла заяву про побиття Надії Федоренко до ЄРДР. Наразі за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (навмисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

«А вже 27 листопада ми випадково дізналися від Надії, що поліція протягом трьох днів навіть не провела процедуру засвідчення та не зняла побої, та навіть не скопіювала відео з камер спостереження в музеї. Ми дізнались, що записи з камер спостереження в музеї зберігається 30 днів і їх треба долучити до справи, поки їх не видалили», — розповідає нікопольський активіст Ігор Радченко.

Активісти допомогли скласти Надії Федоренко заяву у прокуратуру на бездіяльність поліції та потрапили до лікарні, де записали відео синців і стану в лікарні.

Наразі Надія Федоренко перебуває в міській лікарні № 4. Її діагноз — перелом шийки стегна — у такому віці часто є вироком, особливо якщо немає коштів на встановлення якісного імпланту — вартість такої операції коливається від 20 000 до 70 000 грн.

Нікопольські активісти розповідають, що, коли в обід вони прийшли провідати Надію в лікарні та передати ліки, з’ясувалося, що керівник лікарні № 4 Надія Бредіхіна наказала нікого не пускати до цієї пацієнтки. Адміністрація також відмовилася прокоментувати для ЗМІ стан Надії Федоренко.

Активісти розповідають, що після приходу преси в лікарні вирішили не оперувати Надію, а просто загіпсувати та відправити додому.

Пропрацювавши 20 років у музеї художником, Надія Федоренко мала зарплату 5100 грн чистими, тепер же залишилася тільки пенсія 2000 грн. Надія не має сім'ї, тому в цій ситуації залишилась сама.

Розповідь Надії Федоренко. Відео записане 28.11.2021 р. її подругою Нелею, яка таємно пройшла в лікарню.

Також активісти розповідають, що від 26 листопада почався тиск на свідків і співробітників. Наприклад, свідок Наталія Федько тепер говорить, що вона почула тільки Надіїн плач після того, як пішла Салоєдова.

«Двері її кабінету на відстані 1,5 м від дверей, де все відбувалося. Вона не чула розмови на підвищених тонах і бійки, а коли Надя там почала плакати, вона почула», — зауважують активісти.

Окрім того, іншу співробітницю музею, Тамару Недавню з ранку не допустили на роботу, хоча напередодні в. о. директора повідомила, що всі невакциновані відновлені на посадах.

«А потім секретар музею спочатку у ввічливій формі тиснула на неї, чому вона не вакцинується? А потім взагалі сказала: «Вчора одна вже отримала»... Колеги дуже бояться керівництва і тільки журналістам можуть розказати правду», — розповідає Ігор Радченко.

Нагадаємо, в Нікополі пенсіонерку побили через відмову вакцинуватися (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання55 хвилин тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання2 години тому
Переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання3 години тому
Коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання4 години тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання6 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання6 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання7 годин тому