Догори
Дати відгук

Вчені знайшли спосіб відновити зір

Для поліпшення зору на 75-80% лікування повинно починатися якомога раніше.

1 хв на прочитання04 Лютого 2021, 06:30
Хвороби очей.Фото ілюстративне Хвороби очей.Фото ілюстративне
Поділитись:

Група вчених, очолювана біологом з Каліфорнійського університету в Ріверсайді, повідомляє, що препарат - ліганд рецептора естрогену, званий індазол хлоридом (IndCl), може поліпшити зір у пацієнтів з розсіяним склерозом (РС).

Дослідження були виконані на тваринній моделі РС. Вчені використовували IndCl для оцінки його впливу на демієлінізуючі аксони зорового шляху. Їх пошкодження відповідає за втрату зору у людей з РС. Лікування викликало ремієлінізації і пом'якшило деякі пошкодження аксонів, що призвело до часткового функціонального поліпшення зору.

«Ми лікували мишей з розсіяним склерозом за допомогою IndCl на піку хвороби», - розповідає Сима Тиварі-Вудрафф, професор біомедичних наук в Медичній школі Каліфорнійського університету в Ріверсайді і провідний автор дослідження.

Вчені підкреслюють, що якщо мозок сильно вражений, деякі з аксонів, які потенційно можуть відновити зорову функцію, виявляються надмірно пошкодженими.

«Є точка неповернення. У нашій статті підкреслюється, що для поліпшення зору на 75-80% лікування повинно починатися якомога раніше », - зазначають автори.

До слова, в умовах карантину час роботи за комп’ютером може збільшуватись до 16 годин на добу. Мати ясний зір, насправді, не так вже й складно, але для цього потрібно пам’ятати йдотримуватися п’ятьох порад. Крім того, медики пояснили  які вітаміни корисні очам.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.