Догори
Дати відгук

Вчені створили спрей, який за кілька секунд знищує COVID-19 (відео)

Він діє 48 годин на будь-якій поверхні

1 хв на прочитання21 Листопада 2020, 07:45
Поділитись:

Бразильські вчені оголосили про створення спрею, який швидко знищує коронавірус. Дослідники з Лабораторії інженерії та хімії продуктів Університету Кампінас виявили, що поєднання двох сполук здатне знищувати COVID-19. Це — іони металів і природні полімери. Повідомляє NTD.

Такий спрей створює активний бар'єр. Вірус гине, як тільки вступає в контакт з обробленою поверхнею. Для порівняння, існуючі зараз засоби індивідуального захисту працюють лише, як фізичний бар'єр.

Речовину назвали SprayCov. Він вбиває COVID всього за одну хвилину. При цьому зберігає ефективність на рівні майже 100% протягом наступних 48 годин.

Спрей можна розбризкувати на засоби індивідуального захисту, які використовують медичні працівники, а також на бавовняні маски.

Вчені відзначають, що додали в розчин природні матеріали, такі як сульфат міді, який понад століття використовували в сільському господарстві в якості протигрибкового засобу.

Суміш біополімерів діє, як клей для приєднання солей. Експерименти показали, що здатність спрею прикріплятися до різних поверхонь, включаючи тканини, однакова.  

Тим часом чи можна заразитися від людини, яка перенесла COVID-19, але мешкає з хворими? Відповів Комаровський (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.