Догори
Дати відгук

Вчені придумали новий спосіб лікування раку підшлункової

Дослідники з Лондонського університету Королеви Марії та Університету Чженчжоу розробили потужну терапевтичну платформу, яка використовує модифікований вірус віспи для лікування раку підшлункової залози.

2 хв на прочитання27 Січня 2021, 16:58
Поділитись:

Британські та китайські вчені розробили платформу для лікування раку підшлункової залози на основі модифікованого вірусу віспи. Результати дослідження опубліковані в журналі Journal for ImmunoTherapy of Cancer.

Віруси, які можуть вибірково інфікувати та знищувати ракові клітини, відомі як онколітичні віруси, є багатообіцяльним новим класом терапевтичних засобів від раку. Онколітичні віруси за допомогою різних механізмів вбивають ракові клітини та спричиняють сильні протипухлинні імунні відповіді, проте ці методи онколітичної віротерапії поки не здатні забезпечити довгострокове лікування.

Для досягнення найкращих результатів необхідно доставляти віруси безпосередньо у скупчення ракових клітин, а це не завжди можливо, особливо в разі пухлин, що в'їлися глибоко, або поширилися по тілу у вигляді метастазів.

Дослідники з Лондонського університету Королеви Марії та Університету Чженчжоу розробили потужну терапевтичну платформу, яка використовує модифікований вірус віспи для лікування раку підшлункової залози — найсмертоноснішого виду раку.

Автори модифікували онколітичний вірус вакциною проти віспи для підвищення його безпеки. Вони також змінили генетичний код вірусу, доповнивши його додатковою копією білка, який впливає на здатність вірусу розповсюджуватися всередині пухлини та між метастазами. Також для поліпшення здатності вірусу спричиняти імунну відповідь проти раку дослідники озброїли його білком інтерлейкіну IL-21.

В ході доклінічних випробувань після введення нового онколітичного вірусу, названого VVL-21, вчені спостерігали сильну протипухлинну імунну відповідь. Застосування VVL-21 також підвищило чутливість пухлин до лікування за допомогою імунотерапії, відомої як інгібування імунних контрольних точок (ICI). Щоб зробити вірусні частки стійкішими до впливу імунних клітин організму, дослідники вводили разом із вірусом спеціальну речовину — інгібітор PI3Kδ.

Таким чином, нова терапевтична платформа, запропонована авторами, включає комбінацію модифікованого вірусу VVL-21, інгібітору PI3Kδ і інгібітору імунних контрольних точок. Спільне використання цих трьох терапевтичних засобів, як показали результати доклінічних випробувань, значно збільшило виживання пацієнтів із раком підшлункової залози.

Нагадаємо, що відомий німецький терапевт Томас Фрілінг вказав на продукти, які вкрай негативно позначаються на стані кишківника та його бактеріальної флори

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.