«Шоколад може позитивно впливати на функціонування серця і судин», – цитує американських дослідників журнал European Journal of Preventive Cardiology.
Видання опублікувало висновки наукових фахівців, які представляють Медичний коледж Бейлор. Цими вченими були проаналізовані дані 300 тисяч чоловік. Їх резюме підтверджує, що споживання шоколаду корисне в плані профілактики ішемічної хвороби серця.
Автори дослідження постулюють, що: «У людей, які їдять шоколад хоча б раз на тиждень, ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижується на 8%».
Вчені пов’язують корисний ефект вживання шоколаду з дією на організм біоактивних компонентів какао-бобів, що використовуються при виготовленні продукту (це, зокрема, стеаринова кислота, флавоноїди, поліфеноли). За словами дослідників, завдяки даним речовинам серцевий м’яз стає більш витривалим, а в крові підвищується вміст «хорошого» холестерину, що сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину, що закупорює артерії і підвищує ризик інфарктів.
Фахівці підкреслюють, що мова йде про якісний продукт з високим вмістом какао, який вживають в помірній кількості.
Нагадаємо, головний біль можуть провокувати продукти і напої.