Догори
Дати відгук

Вчені назвали здорові продукти, які провокують симптоми псоріазу

Вчені помітили високі рівні двох типів ліпідів

1 хв на прочитання10 Січня 2023, 23:30
Поділитись:

Звичайна жирна кислота сприяє підвищенню температурної та больової чутливості при псоріатичних ураженнях. Псоріаз характеризується запаленням, спричиненим дисфункцією імунної системи. Надактивна імунна система прискорює ріст клітин шкіри, що призводить до утворення бляшок та лусочок на шкірі.

У деяких людей стан шкіри може викликати свербіж, печіння та поколювання, викликаючи дуже неприємні відчуття.

Вчені помітили високі рівні двох типів ліпідів, отриманих з лінолевої кислоти, при псоріатичних ураженнях. Це змусило запитати, чи можуть ліпіди впливати те що, як сенсорні нейрони у цих поразках спілкуються. Дослідники з'ясували, чи їхня присутність може бути пов'язана з гіперчутливістю до температури або болю, про яку повідомляють багато пацієнтів з псоріазом.

Дослідники визнали дивовижним той факт, що ліпіди, отримані з лінолевої кислоти, можуть викликати гіперчутливість, але не впливати на відчуття сверблячки.

Лінолева кислота - це жирна кислота, що міститься в рослинних оліях, горіхах і насінні.

Тригери спалаху псоріазу, які можуть змінюватись від куріння до стресу. Загальні тригери псоріазу можуть включати пошкодження шкіри, вживання алкоголю, гормональні зміни (включаючи менопаузу) і прийом деяких ліків.

Хоча точна причина імунної дисфункції невідома, вважається, що цей стан пов'язаний із генетикою та факторами навколишнього середовища.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.