Рослинний раціон уже давно вважається корисним для здоров’я. Кілька досліджень, проведених у різних куточках світу, показали, що такий раціон позитивно впливає на нирки, легені та загальний стан здоров’я.
У нещодавньому дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Cardiology, вчені визначили, що рослинна дієта може сприяти зниженню ризику серцевої недостатності до 41 %, порівняно з раціоном, багатим на жири.
Останнє ж дослідження показало ше більше переваг, які вам може дати рослинна дієта. Встановлено, що раціон, основу якого складають рослинні продукти, допомагає прискорити метаболізм і сприяє втраті ваги. Результати були опубліковані в JAMA Network Open.
Це було рандомізоване дослідження, в якому взяли участь дві групи людей. Одна — на 16 тижнів перейшла на дієту з високою часткою фруктів, овочів, бобових і цільнозернових продуктів, а інша — не змінювала свій раціон. За матеріалами досліджень, ніхто з учасників не вносив жодних змін у свій спосіб життя, якщо це не було вимогою лікаря.
Виявилось, що учасники з першої групи почали спалювати на 18,7 % більше калорій, тоді як у другій групі не зафіксували жодних змін. Також учасники з першої групи схудли в середньому на 6,4 кг.
Окрім висновку, що рослинна дієта прискорює спалювання жиру, у дослідженні відзначено значне скорочення запасів жиру у м’язових клітинах, які можуть бути пов’язані з розвитком діабету 2-го типу.
Враховуючи все вищезазначене, вам варто збільшити частку рослинних продуктів у раціоні. Для цього чудово підійдуть листяна зелень, овочі, фрукти, горіхи, насіння, цільнозернові продукти та бобові.
Нагадаємо, що лікарка пояснила, як і коли вживати вітаміни С і D, амантадин і ремдесивір.