Вчені назвали продукти, які підвищують ризик безпліддя

1 хв на прочитання28 Червня 2024, 06:41
Зміни до Вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів

Виявляється, звичні нам продукти негативно впливають на репродуктивну систему.

Безпліддя може виникати через різні фактори, такі як генетика, навколишнє середовище та стан здоров’я. Однак нещодавно вчені з’ясували, що певні продукти можуть спричинити безпліддя як у чоловіків, так і у жінок.

Перешкодити завести дітей можуть багато чинників. У тому числі продукти, які ви їсте щодня. Ось чого потрібно уникати, якщо ви плануєте заводити дітей.

Червоне та перероблене м’ясо

Наукові дослідження демонструють, що через вживання яловичини, ковбаси, хот-догів може виникнути безпліддя. Пов’язано це з тим, що до складу переробленого та червоного м’яса входить безліч жирів, що спричиняють порушення роботи статевих органів.

Молочні продукти

На репродуктивну систему негативно впливають жирні молочні продуктів. Відомо також, що від молока та сиру знижується якість сперми.

Напої із цукром

При вживанні не менш ніж семи таких напоїв на тиждень рівень фертильності жінок і чоловіків сильно знижується. Також дослідження показали, що при частому вживанні солодких напоїв загальна кількість запліднених і зрілих яйцеклітин зменшується.

Випічка

Згідно з медичними дослідженнями, у жінок, які люблять випічку з вуглеводами, на 73% вища за ймовірність безпліддя та овуляції. Це торти та тістечка, особливо небезпечна випічка з маргарином або смажена.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: