Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Вбиральні зі столиками для зміни підгузків, кімнати для годування дітей - в Одесі затвердили план досягнення гендерної рівності

Вбиральні зі столиками для зміни підгузків, кімнати для годування дітей - в Одесі затвердили план досягнення гендерної рівності

Для жінок створюватимуть профільні заходи щодо підвищення лідерських якостей

2 хв на прочитання13 Січня 2022, 22:07
Поділитись:

В Одесі 11 січня затвердили план дій з досягнення гендерної рівності в області на 2022-2024 роки. План включає імплементацію Європейської хартії рівності жінок і чоловіків. Відповідне розпорядження підписав міський голова Геннадій Труханов, пише Суспільне Одеса.

Відповідно до документу, в Одесі призначать радника міського голови з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, який працюватиме на громадських засадах. У місті визначать відповідальних за впровадження принципів гендерної рівності та проводитимуть низку моніторингів, опитувань, консультацій з громадськістю для визначення жінок та чоловіків у різних сферах.

У документі зазначене проведення гендерного аналізу посадовців міської ради та забезпечення збалансованого представництва обох статей. План також передбачає створення інклюзивних зон для людей з інвалідністю.

Передбачається удосконалення графіків роботи установ та закладів з урахуванням можливості отримання послуг у зручний час для жінок і чоловіків. У громадських місцях мають з'явитися вбиральні зі столиками для зміни підгузків. Також кімнати для годування дітей мають з'явитися у закладах, що надають адміністративні та соціальні послуги, послуги у сфері культури, освіти, фізичної культури, спорту, охорони здоров’я тощо.

У місті також мають створити інформаційні куточки із гендерної тематики, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Крім того, план передбачає створення відповідної соціальної реклами та заходів задля забезпечення рівних прав, протидії дискримінації, насильству тощо.

Для жінок створюватимуть профільні заходи щодо підвищення лідерських якостей, мотивації до участі у політиці та бізнесі.

Раніше ми писали, що у жодній країні світу жінки не заробляють нарівні з чоловіками — дослідження у 45 країнах

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.