Варення з гарбуза: надзвичайний смак

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 13:40

Дуже швидко, просто і без особливої мороки.

Виходить таке варення неймовірно смачним та ароматним. Воно сподобається абсолютно всій вашій родині.

Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 40 хвилин

Інгредієнти:

гарбуз - 1600 г;

маленький апельсин - 4 шт.;

цукор - повний стакан 270 г;

лимон - 4 шт.

Процес приготування гарбузового варення.

  1. Вимийте гарбуз, зніміть з нього шкіру, видаліть все насіння. Наріжте його на більш дрібні шматочки. В кінцевому підсумку у вас вийде близько 1100 г. Помістіть порізаний гарбуз в каструлю. Сюди ж видавіть сік з апельсина і лимона. У підсумку повинно вийти десь 450 мл соку. Якщо у вас менше, то вичавіть більше соку або додайте води.

    Ви також можете додати шматочки яблука до інгредієнтів. Треба очистити 2-3 соковитих яблука, прибрати насіння. Наріжте їх на дрібні шматочки або натріть на тертці (використовуйте до 400 г). Ви також можете додати терті яблука до подрібненого гарбуза і повністю відмовитися від цитрусового соку. До яблук, ви повинні додати 1 склянку води в каструлю.

  2. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на повільному вогні близько 25 хвилин. Після закінчення цього часу шматочки гарбуза повинні вийти досить м'якими.
  3. Тепер потрібно все перебити блендером, щоб отримати дуже гладку консистенцію варення.

    Додайте повну склянку цукру. Ви можете використовувати звичайний цукор або додати тростинний цукор. Розмішайте варення і готуйте останні 15 хвилин без кришки.

    Примітка: навіть якщо яблука були додані в каструлю, ми не додаємо більше цукру. Разом з цукром, ви також можете додати 0,5 ч. л. кориці або імбиру в варення. Ви також можете налити 2 ст. л. свіжого імбирного соку.
  4. Приготуйте 8 чистих банок ємністю близько 240 мл кожна. Ви також можете використовувати банки різної ємності. Важливо, щоб разом вони мали мінімальну місткість 1900 мл (якщо яблука також були додані в варення, то вийде набагато більше). Банки повинні бути ідеально чистими, стерилізованими.

    Розлийте гарбузове варення в банки і закрутіть їх. Не заповнюйте їх повністю. Залиште мінімум 1 см вільного простору. Переверніть банки догори дном і залиште на годину. Баночки можуть бути додатково загорнуті в рушник (для більш повільного охолодження), але це не обов'язково.
  5. Після закінчення цього часу ви можете банки перевернути правильно.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: