Догори
Дати відгук

Вакцинувались, але не отримали документального підтвердження: українці звинувачують МОЗ (ФОТО)

Вакциновані не отримують сертифікати з різних причин.

2 хв на прочитання30 Грудня 2021, 17:00
Сертифікат Сертифікат
Поділитись:

Мешканка Мукачевого Вікторія Солорева у коментарях під дописом МОЗ поцікавилася, хто відшкодує збитки та відповість за те, що за наявності двох вакцин їй не можуть видати сертифікат про вакцинацію через технічні проблеми внесення даних у декларацію, «які моя лікар намагається внести вже третій тиждень».

Жінка пояснює, що лікар не може заповнити декларацію до кінця, а через це «немає підстав, на яких вони можуть видати паперовий сертифікат

Однак це не єдина перешкода, з якою можуть зіткнутись українці на шляху до отримання COVID-паспорта. Харків’янин Василь Жорник попри повний курс вакцинації не може отримати QR-код через відсутність декларації із сімейним лікарем і наявності паспорту-книжки. Він має сертифікат про вакцинацію AstraZeneca (без QR-коду) та довідки про вакцинацію Pfizer. Оскільки у «Дії» його сертифікатів немає, то в багатьох закладах, де вимагають «ковідні документи», документи Василя Жорника про вакцинацію не визнають.

«Є ризик не потрапити до того ж поїзда, тому що в «Дії» мене немає», — пояснює харків’янин у коментарі GreenPost.

Надавши фото свого свідоцтва про вакцинацію, Василь Жорник заявив, що має до цього документу щонайменше три запитання: на яке законодавство він посилається, «я не знаю, хто мене реально вакцинував» та відсутність QR-коду.

Нагадаємо, громадський активіст виклав у соцмережах фото довідки про вакцинацію, купленої ним на залізничному вокзалі (ФОТО).

Також ми писали про зміни для українців: із січня ЄС скорочує термін дії COVID-сертифікату до дев’яти місяців.

Окрім того, ми розповідали, що три нових СOVID-сертифікати можна згенерувати у «Дії»: деталі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.