Догори
Дати відгук

Вакцину проти ковіду AstraZeneca екстрено зареєстрували для використання в Україні

Літак із першою партією препарату з хвилини на хвилину очікують на летовищі Бориспіль.

1 хв на прочитання23 Лютого 2021, 10:29
Вакцину, яка прямує до нас із Індії, зареєстрували для екстреного використання Вакцину, яка прямує до нас із Індії, зареєстрували для екстреного використання
Поділитись:

Вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca зареєстрували для екстреного медичного використання. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

«Вчора МОЗ зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я», — повідомляють у МОЗ. 

Додають, що вакцину також  схвалили для використання Велика Британія, країни Європейського Союзу й Індія. 

Про вакцину, якою мають щепити від ковіду перших українців, відомо те, що вона виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) та має локальну (торговельну) назву Covishield, що перекладається як «Щит від ковіду».

Перша партія прибуває в Україну вже сьогодні, 23 лютого. Літак із вакциною на борту очікують на летовищі Бориспіль. Його вантаж  — півмільйона доз препарату для щеплення — одразу направлять у регіони. Це Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та Київ. 

Як ми писали раніше, у МОЗ  запевнили, що вакцина для щеплення від ковіду вже прямує до України, але не назвали нову дату, коли перший українець отримає укол

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.