Догори
Дати відгук

Вакцинація в Україні йде за стандартами країн третього світу та окупованих територій — інфекціоніст

Можливо, незабаром у нас знову почнуть червоніти окремі регіони.

2 хв на прочитання24 Липня 2021, 15:01
Вакцинація в Україні йде за стандартами країн третього світу та окупованих територій — інфекціоніст Вакцинація в Україні йде за стандартами країн третього світу та окупованих територій — інфекціоніст
Поділитись:

Відомий лікар-епідеміолог, інфекціоніст Олексій Галімський прогнозує, що у кращому разі на нас чекають локальні спалахи COVID-19.

«Думаю, найближчим часом у нас будуть знову «червоніти» якісь міста, села, області — це кращий варіант, якщо це по Україні не відбудеться одночасно», — говорить він у коментарі GreenPost.

Епідеміолог пояснює, що, оскільки зараз системно не проводяться серомоніторинг, точний прогноз скласти неможливо.

«Десь половина населення контактувала з вірусом та повинна мати імунітет. Але ми не знаємо, який склад другої половини. Це можуть бути старі люди, яких ми берегли. І уявіть собі — на ту половину населення нам зайшов у 6 разів заразніший коронавірус…» — говорить Олексій Галімський.

Він пояснює, що для дослідження по всій Україні треба взяти одночасно 1000-1300 зразків сироватки, щоб могти сказати, яка ситуація була два тижні тому, три місяці тому, шість місяців тому тощо. Це би дозволило побачити зріз по групах, по регіонах і визначити тенденції.

Окрім того, епідеміолог пропонує тестувати людей перед щепленням.

«Це затримка 15 хвилин — усе одно там якісь черги, заповнення паперів, вона на процес не впливала би ніяк — проколоти пальця, набрати кров, зробити швидкий тест. Натомість на одній людині, яка, виявляється, не потребує щеплення, економія тільки на вакцині була б 850 грн. Але це нікому не потрібно.

У нас впроваджуються стандарти  для країни, яка в науковому і ментальному плані перебуває на рівні кам'яного віку. Наші «експерти», які залишилися у НТГЕІ — Булавінова, Лапій і та решта, частина з яких без медичної освіти — насаджують у нас  стандарти для Гаїті, Судану, Зімбабве, ЦАР, країн Африки південніше Сахари. Це стандарти для територій, де нема легітимної влади, нема закону, нема науки, нема медичної допомоги для місцевого населення, що не розмовляє англійською. Такі стандарти це стандарти для окупованих територій, де населення бездумно заганяють на вакцинацію, як стадо.

Ці персонажі хочуть перетворити всю Україну на гетто, у медичне ЛНР/ДНР. Я не здивуюся, якщо ми скоро дізнаємося, що їх фінансують з Москви. До речі, придивіться уважніше: окремі з них принципово розмовляють на всіх ефірах демонстративно виключно російською мовою», — говорить Олексій Галімський.

Також ми розповідали, яка з вакцин проти COVID-19 краща: радить лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost