Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • В Ужгороді зафункціонував перший в Україні «Екологічний острівець»

В Ужгороді зафункціонував перший в Україні «Екологічний острівець»

Перший в Україні «Екологічний острівець» відкрили на вулиці Адама Міцкевича, 9. На майданчику прийматимуть відсортовані відходи – папір, картон, пластик, скло, алюмінієві банки, металобрухт.

2 хв на прочитання30 Грудня 2023, 20:14
Фото: Ужгородська міська рада. В Ужгороді зафункціонував перший в Україні «Екологічний острівець» Фото: Ужгородська міська рада. В Ужгороді зафункціонував перший в Україні «Екологічний острівець»
Поділитись:

Про це повідомили на сторінці Ужгородської міської ради у Facebok.

"Екологічний острівець" — велика загороджена територія, щодня там знаходитиметься працівник ТОВ "АВЕ Ужгород", який прийматиме від людей відсортовані відходи, за це можна отримувати гроші. Коли працівника нема, можна самостійно викинути відсортоване сміття, для цього є відповідні бокси.

В Ужгороді зафункціонував перший в Україні «Екологічний острівець»

Робота «острівця» допоможе й зі своєчасним вивезенням великогабаритних та ремонтних відходів, зменшенням, а згодом й унеможливленням накопичення відходів поряд з контейнерними майданчиками загального користування, адже тут прийматимуть і великогабаритні, ремонтні та будівельні відходи.
До послуг мешканців навколишніх будинків – і звичайні контейнери для побутових відходів.

«Екологічний острівець – це неймовірно важливий та актуальний проект, який допомагає зберегти навколишнє середовище та зменшити негативний вплив людини на природу. Я вражений тим, які різноманітні та творчі підходи застосовуються для вирішення проблем екології, а також тим, як швидко проекти “Екологічного острівця” отримують підтримку та поширення по всьому світу. Це дійсно надихаюче та мотивуюче для кожного з нас зробити свій внесок у збереження нашої планети», – зазначив голова Закарпатської облради Роман Сарай

Разом із тим, у компанії наголошують – основна мета такого «Екологічного острівця», щоб люди зрозуміли: сортування — це не тренд, а необхідність!

Україна зараз на 46-му місці зі 109 країн через забруднення навколишнього середовища. На сміттєзвалищах накопичується понад 12,4 млрд тон сміття, що забруднює довкілля отруйними речовинами та негативно впливає на наше здоров'я. Щороку кожен українець продукує від 300 до 500 кіло відходів, з яких тільки 15 кг йде на переробку.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.