Догори
Дати відгук

В Україну зайде ще одна індійська вакцина проти коронавірусу

Відомо, що препарат зараз проходить клінічну стадію випробувань.

1 хв на прочитання05 Березня 2021, 11:05
Україна домовилася про постачання ще однієї вакцини проти ковіду індійського виробництва Україна домовилася про постачання ще однієї вакцини проти ковіду індійського виробництва
Поділитись:

Міністерство охорони здоров'я домовилося про постачання в Україну нової вакцини проти коронавірусу. Про це  5 березня з парламентської трибуни заявив очільник профільного міністерства Максим Степанов.

Йдеться про вакцину Covaxin, яка зараз проходить останній етап клінічних досліджень. За словами міністра, результати клінічних і лабораторних досліджень мають бути відомі вже найближчим часом.

«Під час робочої поїздки до Індії нам вдалося домовитися зі ще одним індійським виробником вакцин » компанією Bharat Biotech», — сказав Степанов. 

Все, що зараз відомо про вакцину Covaxin — це те, що вона показала 81 % ефективності у тих, хто не хворів на ковід. Також для того, аби набути імунітет проти коронавірусу потрібно робити по два уколи препаратом через певний проміжок часу. 

Як ми писали раніше, відома інфекціоністка пояснила, чому небезпечно «перебирати» вакцинами від ковіду. Літні люди можуть і не дочекатися вакцини від Pfizer, якій у народі чомусь довіряють більше, ніж AstraZeneca.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.