В Україні значно покращилась якість зерна

1 хв на прочитання23 Червня 2020, 09:43
Image by Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏 from Pixabay

Донедавна Україна користувалася на світовому ринку статусом країни-виробника переважно фуражного зерна нижчих класів. В окремі роки його частка у валовому виробництві досягала 80%. Натомість пшениця другого та особливо першого класу вважалася «штучним» товаром. Впродовж останніх років становище у цій сфері істотно покращилося. Про це повідомили у компанії Ambar Export, пише agronews.ua.

Вже сьогодні можна стверджувати, що, незважаючи на черговий нетиповий із точки зору погодних умов сезон, урожай озимої пшениці-2020 більше, на 50% складатиметься з продовольчого збіжжя. Минулого року частка продовольчого зерна була на рівні 65%.

З цим погоджується Єлизавета Малишко, провідна експертка ринку зернових УкрАгроКонсалт.

Оскільки збір розпочнеться з півдня, який найбільше постраждав від посушливих умов весни, перші показники врожайності будуть істотно гіршими за торішні. При досить високому протеїні зерно буде йти щуплим, з низькою натурною вагою.

Однак з початком масового збору кількісні та якісні показники покращаться.

Але загалом цьогорічний урожай зернових буде гіршим ніж минулого року.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: