На Запоріжжі фермери зібрали перший врожай африканської рослини — бамії. Про це повідомляє zp.depo.ua.
В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко — від салатів і супів до гарнірів.
«Окра дуже корисна. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами й залити омлетом», — розповіла Вікторія Сус-Вєрозубова, фермерка.
Окрім того, рослина має лікарські властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишківника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.Нагадаємо, в Україні ціни на цибулю за рік знизилися майже вдвічі.