Догори
Дати відгук

В Україні затвердили план вакцинації проти COVID (фото)

Його схвалила Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 20:37
В Україні схвалили календарний план вакцинації В Україні схвалили календарний план вакцинації
Поділитись:

У п'ятницю, 29 січня, під головуванням прем’єра відбулося засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Участь у засіданні взяли представники Кабінету Міністрів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства автомобільних доріг, голови ОДА та інші. Під час засідання головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році. Після цього Держкомісія схвалила цей план вакцинації. Про це повідомляє пресслужба уряду.

“Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу”, — розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Віктор Ляшко заявив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

Нагадаємо, головний санлікар розповів, як українцям записатися на безкоштовну вакцинацію (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.