- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- В Україні запрацювало 640 продовольчих ринків - Держпродспоживслужба
В Україні запрацювало 640 продовольчих ринків - Держпродспоживслужба
бВ Україні були не готовими до відкриття та закрились самостійно з ініціативи суб’єкта господарювання 14 ринків
Станом на 12 травня 2020 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили 640 агропродовольчих ринків.
Як ідеться на сайті служби, в Україні розпочали свою діяльність 640 ринків. В той же час були не готовими до відкриття та закрились самостійно з ініціативи суб’єкта господарювання 14 ринків, зокрема по одному ринку в Кіровоградській, Луганській, Львівській областях, 4 - в Харківській та 7- у м. Києві.
"Через неналежну підготовку до роботи в умовах карантину 3 агропродовольчих ринки у Харківській області закрито за рішенням органів місцевої влади. За виявлені недоліки та порушення встановлених санітарних вимог територіальними органами Держпродспоживслужби винесено 56 приписів (пропозицій)", - повідомляє служба
Відтак, найбільше порушень було виявлено і зафіксовано на ринках у Волинській, Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Для вжиття відповідних заходів інформувались органи місцевої влади та органи національної поліції.
З початку травня за результатами здійснених заходів державного нагляду (контролю) за порушення вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України, спеціалістами територіальних органів Держпродспоживслужби видано 710 приписів (розпоряджень, пропозицій) та складено 50 протоколів.
Нагадаємо, 29 ринків Києва виконали усі протиепідемічні вимоги і отримали дозвіл на відкриття від Держпродспоживслужби.
Додамо, що відновити роботу можуть лише офіційні продовольчі ринки. Окрім того, має бути забезпечено недопущення стихійної торгівлі навколо. На ринках, які відновили роботу, мають забезпечити:
- масковий режим працівників та відвідувачів;
- дистанційну термометрію на вході;
- недопуск на територію ринку осіб із ознаками ГРВІ;
- дистанцію у 3 м між торговими місцями та дистанції 1,5 м між відвідувачами;
- дезінфекцію контактних поверхонь кожні три години.
Діє заборона на приготування та споживання їжі на місці продажу.