Догори
Дати відгук

В Україні з’явився перший додаток EcoCity, який сповіщає про радіаційну й хімічну небезпеку та якість повітря

За словами розробників, інформація буде надходити на телефон, після того, як буде встановлений новий додаток.

1 хв на прочитання06 Лютого 2024, 16:26
В Україні з’явився перший додаток EcoCity, який сповіщає про радіаційну й хімічну небезпеку та якість повітря В Україні з’явився перший додаток EcoCity, який сповіщає про радіаційну й хімічну небезпеку та якість повітря
Поділитись:

Команда «Чисте повітря для України» розробила додаток, який сповіщає населення про забруднення повітря. За словами розробників, інформація буде надходити на телефон, після того, як буде встановлений новий додаток EcoCity.

"Без реєстрації, оплат, реклами підписуєтеся на оповіщення будь-якої станції моніторингу поруч або на декілька станцій в районі – обмежень немає. Можна перевірити інформацію по цілому місту чи всій Україні", - говорять розробники.

"Додаток є результатом кількох років наполегливої роботи нашої команди, оскільки ми дуже хотіли бути впевненими, що надаємо актуальну та достовірну інформацію українцям", - розповідає Марцела Черноцова, координаторка програми «Чисте повітря для України», експертка ГО «Арніка» (Чехія).

"Цей додаток – перший в Україні інструмент оповіщення населення про погіршення та покращення якості повітря станції відповідно Українського індексу якості повітря UAQI. Оновлення даних відбувається щохвилини. Додаток "підтягує" дані моніторингу стану повітря та радіаційного фону з обраної вами станції, аналізує за певним алгоритмом та автоматично сповіщає вас у разі небезпеки", - пояснює Олексій Трелевський, засновник і куратор найбільшої в Україні мережі громадського моніторингу радіації та якості повітря EcoCity, технічний експерт програми “Чисте повітря для України”, керівник команди розробників додатка. 

Надійна та оперативна інформація про якість повітря надається від провідної всеукраїнської мережі громадського моніторингу ЕкоСіті, яка налічує понад 250 станцій по Україні (і кожен день ця цифра збільшується).

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко