Догори
Дати відгук

В Україні вже утворилося понад 600 тисяч тонн відходів руйнувань

Наразі опрацьовується питання щодо розміщення на території області 8 нових заводів.

2 хв на прочитання16 Березня 2024, 15:00
Відходи руйнувань Екологія Переробка Відходи руйнувань Екологія Переробка
Поділитись:

Про це повідомив перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування на Харківщині, пише Міндовкілля.

“Щоб вирішити проблему з відходами руйнувань ще 27 вересня 2022 року Уряд схвалив порядок їх утилізації. Документ був розроблений Міндовкіллям спільно з Мінрегіоном. Наразі Міністерство постійно комунікує з міжнародними партнерами щодо надання Україні допомоги – для придбання  пересувних дробарок будівельних відходів, устаткування для їх розбирання та сортування, обладнання, яке забезпечуватиме переробку відходів для їх повторного використання у будівництві тощо”, зазначив Олександр Краснолуцький. 

За його словами, одним з прикладів такої співпраці, є домовленості з Японським Агентством Міжнародного Співробітництва JICA, яке допомагатиме Україні в проектах переробки відходів руйнації. Згоди про партнерство було досягнуто під час зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця з Віце-президентом Центрального офісу JICA Наокі Андо. Міндовкілля та Офіс JICA в Україні разом зможуть швидко рухати спільні проєкти і звичайно залучатимуть Харківщину до спільної роботи. Адже станом на початок березня на території регіону вже налічувалося близько 50 тис. тонн відходів від руйнувань. 

Важливим є і вирішення довоєнних проблем області з управління твердими побутовими відходами, які продовжують накопичуватися. Запущена реформа сьогодні створює для цього всі можливості. 

Наразі в рамках реформи опрацьовується питання щодо розміщення на території області 8 нових заводівНа двох з них, основних, планується здійснювати весь комплекс робіт з відходами: від сортування до їх переробки та виробництва RDF-палива, «енергетичної утилізації» відходів з виробництвом електричної енергії та тепла. Загалом нові потужності забезпечать 100% перероблення побутових відходів, що утворюються в регіоні. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.