В Україні вироблятимуть надзвичайно корисний кавуневий мед

1 хв на прочитання10 Червня 2020, 09:36

На Херсонщині у Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу – так званого кавунового меду.

Крафтове виробництво меду з кавунів - бекмесу,  запустять на "Зелених хуторах Таврії", що на Херсонщині. За словами керівника проєкту, у минулому році виготовили лише 30 трилітрових бутлів бекмесу. У 2020 році працюватиме невеликий цех, де виготовлятимуть в десять разів більше бекмесу.

За словами  керівника проєкту "Зелені хутори Таврії" Олександра Долинка, це продукт, який здавна готували на Херсонщині. У його дитинстві, каже, коли цукор був дорогий, смакували саме бекмес, пише  ukrinform.ua. 

За словами Долинка, нині бекмес можна робити з кавуна, який не йде на продаж – з однобокого, маленького кавуна. Він такий же солодкий, як і той, що відправляють на реалізацію. Технологія виготовлення - м’якоть виймаємо, вижимаємо, сік у дека великі зливаємо, і томиться він приблизно зранку до пізньої ночі, потихеньку і випаровується, десь 12 годин.

"Це оздоровча річ, не лише смачна. Для тих, у кого цукровий діабет – будь ласка, оце можна, хто хоче схуднути: на 100 грам – 106 калорій, у кого хвороби нирок – це ж кавун, лише "зимовий" кавун", - каже Долинко.

 Керівник проєкту "Зелені Хутори Таврії" сподівається, що цю ідею підхоплять і в інших районах Херсонщини, де ростуть кавуни, адже це додатковий заробіток для фермера.

У планах медоварів -  виробити першу тонну бекмесу. 

Як відомо, Великобританія імпортуватиме херсонські органічні кавуни.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: