В Україні науковці працюють над створенням нової м’ясної породи скоростиглих овець, яка забезпечить отримання тушок м’яса ягнятини по 18-20 кг уже в шестимісячному віці.
Як повідомляє agrotimes.ua робота триває вже кілька років.
За словами завідувача лабораторією кормовиробництва та годівлі тварин Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» Михайла Свістула, створення нових м’ясних генотипів овець української селекції відбувається з прилиттям крові імпортних порід – тексель, вандей, дорпер.
На переконання науковця, отримані помісні ягнята мають високий інтенсивний ріст із потенціалом продуктивності молодняку в межах 300-400 г/голову на добу.
Як повідомлялося, у 2020 році найбільш споживаним видом м'яса в Україні буде курятина. Згідно із прогнозом аналітиків, споживання курятини в поточному році складе 1 млн 130 тис. тонн. Це - на 6,1% більше, ніж в 2019 році. При цьому, споживання свинини в Україні залишиться на колишньому рівні, вважають експерти. У 2020 році воно складе 749 тис. тонн.