В Україні створюють аналог арахісової пасти, але з ягід чорниці, обліпихи, малини

1 хв на прочитання13 Листопада 2021, 19:34

Аналогів українському суперфудові з чорниці, обліпихи, журавлини, малини та інших ягід у світі немає.

Аналогів українському суперфудові з чорниці, обліпихи, журавлини, малини та інших ягід у світі немає. Уся справа — в технології виробництва HTD-technology, винайденій українськими вченими. Про це повідомляє SEEDS. 

Виробники джемів, пастили намагаються максимально зберегти всю користь від ягід чи фруктів, але їм це не вдається, оскільки для того, щоб продукт довго зберігався, його зазвичай піддають дії високих температур, заморожують, або застосовують консерванти. 

Пасти створюють за допомогою кавітації, яка  дозволяє не додавати до ягідних паст цукру, води чи консервантів. Завдяки унікальній методиці вдалося роздробити кісточки. Саме в кісточках міститься багато цінних мікроелементів,  це велика кількість антиоксидантів, Омега 3-6-9, вітамін Е, поліфеноли.

За словами виробників,  якщо вживати свіжі ягоди чи варення, ці корисні елементи не надходять до організму, адже кісточки проходять через наш організм «‎транзитом»‎.  Ягідні пасти можна порівняти з ліками чи вітамінними комплексами. Саме тому їх продають не лише в магазинах, а й в аптеках.‎

Виробники ягідної пасти запевняють, що за умови тривалого практикування функціонального харчування спостерігається оздоровчий, терапевтичний ефект. ‎Це потужна підтримка імунітету. 

Нагадаємо, що на Миколаївщині колишні АТОвці вирощують лікарські рослини: чи прибутковий бізнес на шавлії

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: