Догори
Дати відгук

В Україні створили Асоціацію селекціонерів бурої худоби

Діяльність Асоціації покликана забезпечити наукову підтримку аграрного  сектору економіки.

1 хв на прочитання30 Січня 2024, 14:38
В Україні створили Асоціацію селекціонерів бурої худоби В Україні створили Асоціацію селекціонерів бурої худоби
Поділитись:

За даними департаменту агропромислового комплексу Сумської ОДА поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 8% порівняно з часом до лютого 2022 року.

На Сумщині відбулась презентація новоствореної “Асоціації селекціонерів бурої худоби України”. Ініціатором початку її роботи став ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир Ладика, пише SEEDS.

Обʼєднання, покликане забезпечити повноцінний діалог з органами державної влади, зокрема Міністерством аграрної політики України, щодо розвитку галузі тваринництва, збереження генетичного потенціалу та вирішення продовольчої безпеки, – зазначив Ладика.

Як зазначає засновник, діяльність Асоціації покликана на забезпечення наукової підтримки аграрного  сектору економіки.

18 січня на базі Сумського національного аграрного університету відбулися перші збори Учасників Асоціації. Представники науки, влади та бізнесу визначили Статут Асоціації та план роботи на 2024 рік, а також обговорили нинішній стан галузі тваринництва Сумщини та країни.

За даними департаменту агропромислового комплексу Сумської ОДА поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 8% порівняно з часом до початку повномасштабного вторгнення. Цю проблему й мають на меті вирішити Учасники Асоціації  “Асоціація селекціонерів бурої худоби України”.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.