Догори
Дати відгук

В Україні створять фонд для фінансування щеплень від коронавірсу: звідки візьмуть гроші

У профільному комітеті сподіваються що частину коштів до фонду щеплень сплатить НАК Нафтогаз України

1 хв на прочитання15 Грудня 2020, 16:40
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Наступного року буде створений спеціальний фонд для фінансування вакцинації населення. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.  

"Ми досягли з Мінфіном згоди щодо виділення коштів на проведення вакцинації населення та лікування хворих на коронавірус. Вчора були узгоджені джерела, з яких планується профінансувати видатки", - проінформував Радуцький.

Зокрема, йдеться про те, до спецфонду будуть спрямовані кошти, які сплатить до бюджету НАК «Нафтогаз України» за результатами перевірки Державної аудиторської служби.  До новоствореного фонду також спрямують сплачені ПАТ "Укрнафта" податки від продажу газу НАК "Нафтогаз Україна", а також податок на прибуток НАК "Нафтогаз України", внаслідок отримання компенсації з держбюджету для розрахунків з "Укрнафтою". 

GreenPost слідкуватиме за створенням і діяльністю нового фонду й інформуватиме своїх читачів про те, чи не пішли кошти, виділені на вакцинацію від COVID, на будівництво доріг чи доплату правоохоронцям, як це восени сталося із Фондом з боротьби з коронавірусом.

Як ми писали раніше, після отримання вакцини від COVID у Міністерстві охорони здоров'я планують безкоштовно щепити 21 млн українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost