Догори
Дати відгук

В Україні проходить Місія ВООЗ для посилення протидії вірусним гепатитам

З 30 жовтня по 3 листопада проходить ряд зустрічей

2 хв на прочитання02 Листопада 2023, 15:40
В Україні проходить Місія ВООЗ посилання протидії вірусним гепатитам В Україні проходить Місія ВООЗ посилання протидії вірусним гепатитам
Поділитись:

На запрошення Центру громадського здоров’я в Україну (ЦГЗ) прибули представники Місії Всесвітньої організації охорони здоров'я для вивчення ситуації щодо вірусних гепатитів (ВГ). Серед учасників Місії - представники штаб-квартири ВООЗ, Європейського регіонального бюро та офісу ВООЗ в Україні. Про це йдеться у пресрелізі ЦГЗ України.

З 30 жовтня по 3 листопада проходить ряд зустрічей представників Місії, Міністерства охорони здоров’я, Центру та передових медичних установ, що здійснюють діагностику, лікування та вивчення вірусних гепатитів, серед яких Київська міська клінічна лікарня №5, Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського НАМН України, а також  провідні лікарі-інфекціоністи та наркологи та інші. 

Мета Місії полягає у вивченні ситуації щодо вірусних гепатитів у контексті пандемії Сovid-19 та сьогодення в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну та наданні рекомендацій щодо реагування на виклики, пов’язані з діагностикою, лікуванням та профілактикою вірусних гепатитів А, В та С, а також сприянні Україні у відновленні інфраструктури охорони здоров'я та підвищення якості та доступності послуг, пов'язаних з ВГ.

“Моніторинг реальної ситуації, пов’язаної з вірусними гепатитами в Україні - особливо важливий у часи повномасштабної війни в Україні. Активні бойові дії та інші наслідки, пов’язані зі збройною агресією, такі як масова міграція, ускладнений доступ до медичної допомоги тощо,  значно підвищує ризики поширення захворюваності. Тому робота експертної групи та пошук ефективних підходів для протидії ВГ має на меті посилити існуючі процеси та подолати виклики, з якими українська медична система стикається кожен день”, - коментує очільниця відділу управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдній залежності ЦГЗ, Ірина Іванчук.

Для оцінки ситуації експерти використовуватимуть два підходи: кабінетне дослідження та безпосередні зустрічі із експертами, спеціалістами та практикуючими лікарями у сферах профілактики, лабораторних досліджень, лікування вірусних гепатитів, ВІЛ та туберкульозу.  

Результатом роботи Місії, яка здійснюється у взаємній координації з Центром, стане винесення рекомендацій стосовно подальших дій в напрямку елімінації та підсилення активностей для подолання тягаря вірусних гепатитів в Україні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.