Через відсутність належного державного контролю українські виробники хліба часто випікають його з неякісного борошна. Про це заявив глава громадської організації «Борошномели України» Родіон Рибчинський, повідомляють Agro News.
«Якість хліба в Україні погіршується. Причиною цього є надмірно подрібнене борошно, в якому ступінь руйнування крохмалю більший встановленої норми. Якщо ступінь руйнування крохмалю більший за 20 умовних одиниць, тісто з такого борошна налипає, а випічка буде швидко псуватися», — зазначає фахівець.
За його словами, цей показник рідко контролюється в Україні.
«Якісне борошно на ринку є, але коштує воно дорожче. Пекарі ж всіляко прагнуть заощадити і закуповують найдешевше борошно. Крім того, причиною того, що хліб швидко псується, є недотримання технології – упаковка ще гарячих виробів в пакет», — пояснює Рибчинський.
Нагадаємо, хліб потрапив до переліку продуктів, ціни на які уряд збирається контролювати під час карантину.
Протягом останніх років в Україні скорочується «офіційне» виробництво хліба.