Догори
Дати відгук

В Україні побудують завод з поглибленої переробки сої

Сума кредитування буде становити $60 млн.

1 хв на прочитання28 Грудня 2023, 08:45
Будівництво заводу з поглибленої переробки сої Будівництво заводу з поглибленої переробки сої
Поділитись:

Державний банк Ощадбанк уклав з агропромисловим холдингом «Астарта» кредитну угоду для фінансування інвестиційного проекту з будівництва заводу з поглибленої переробки сої. Передбачається, що кредит на розвиток переробки буде виданий на 7 років, а сума кредитування буде становити $60 млн.

«Астарта» – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у восьми областях України. Компанія є виробником цукру № 1 в Україні. Основними видами діяльності агропромислового холдингу є рослинництво, виробництво цукру, тваринництво, переробка сої та біоенергетика.

«Сьогодні, коли експортні шляхи із України залишаються обмеженими, збільшення переробки є одним із ключових пріоритетів Уряду, адже нарощування випуску продукції з доданою вартістю сприяє росту експортних можливостей, податкових надходжень до бюджету та створенню нових робочих місць в Україні. У 2021-му році частка переробної промисловості становила 10%, у 2022-му – 8% від ВВП. Якщо взяти стандарти ОЕСР, у розвинених країнах вона становить 20%. Низький рівень цього показника для нас означає сировинність, технологічну відсталість і імпортозалежність економіки. Нашою метою є збільшення частки переробної промисловості в українському ВВП до 20%. Така сама трансформація має відбутись і в структурі експорту. Нині частка переробної промисловості становить близько 35%. Прагнути потрібно до 70-80%.», - наголосила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

На сьогодні річна потужність з переробки сої компанією «Астарта» складає 230 000 тонн.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.