Догори
Дати відгук

В Україні підвищать рівень хімічної безпеки та вимоги до неї

У країні має з'явитися клінічний токсикологічний центр.

1 хв на прочитання22 Березня 2021, 11:25
В Україні підвищать рівень хімічної безпеки В Україні підвищать рівень хімічної безпеки
Поділитись:

Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо підвищення рівня хімічної безпеки в Україні. Документ доручає уряду вжити низку заходів для цього. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Згідно з рішенням РНБО, Кабмін протягом двох місяців має опрацювати питання про створення Міжвідомчої комісії з питань управління хімічною безпекою та поводження з хімічними речовинами й створення клінічного токсикологічного центру в Україні.
Уряду також доручено сформувати перелік наявних акредитованих хімічних лабораторій, і вирішити питання створення на їхній базі відповідно до профілю діяльності центрів для виявлення небезпечних хімічних речовин.
Крім того, уряд має сформувати та затвердити перелік небезпечних речовин і речовин, що становлять загрозу в разі техногенних аварій, і порядок поводження з ними в Україні.
РНБО дав Кабміну три місяці на те, щоб він підготував пропозиції щодо ратифікації конвенції Міжнародної організації праці № 170 про безпеку при використанні хімічних речовин на виробництві та щодо приєднання України до Мінаматської конвенції про ртуть.
До кінця року також має бути затверджений план заходів на 2022–2030 роки щодо забезпечення виконання Україною міжнародних зобов'язань щодо заборони розробки, виробництва, накопичення та застосування хімічної зброї та про її знищення.

Тим часом найбільше місто Австралії Сідней йде під воду — сотні тисяч людей готують до евакуації (фото, відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.