Догори
Дати відгук

В Україні підняли норми електромагнітного опромінювання у 10 разів

Все це робиться для розгортання системи 5G.

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 11:21
Підняли норми електромагнітного опромінювання у 10 разів Підняли норми електромагнітного опромінювання у 10 разів
Поділитись:

Мінохорони здоров'я видало наказ про підвищення граничних норм електромагнітного випромінювання для радіотехнічного обладнання телекомунікаційних операторів, що дасть змогу прискорити процес розгортання в Україні високошвидкісного мобільного інтернету. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Зокрема, граничні норми електромагнітного випромінювання для діапазонів дуже високих, ультрависоких, надвисоких частот збільшено у 10 разів — до 100 мікроват на квадратний сантиметр з 10 мікроват на квадратний сантиметр.

Згідно з повідомленням підвищені норми також дадуть змогу збільшити потужність і радіус дії мобільних станцій, поліпшити рівень сигналу на території, де вже є покриття, а також додати на локаціях нові діапазони, що підвищить якість зв'язку та дасть змогу застосовувати нові технології.

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест розповів, що прийняті норми все одно далекі від тих, що є у більшості країн Європи або Америки. Крім того, міністерство хоче досягти таких норм у найближчі три роки.

Раніше ми розповідали про те, які п'ять продуктів на сніданок викликають біль у шлунку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я