Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • В РФ оголосили небажаною американську неурядову організацію, яка боролася за збереження тихоокеанського лосося

В РФ оголосили небажаною американську неурядову організацію, яка боролася за збереження тихоокеанського лосося

Кремля прагне забезпечити недоторканність корпорацій і компаній, які можуть бути відповідальні за екологічні порушення й екоцид.

1 хв на прочитання19 Липня 2023, 00:33
Поділитись:

Генеральна прокуратура Росії оголосила американську неурядову організацію Wild Salmon Center (WSC) небажаною на території РФ. WSC, яка заявляла про збереження тихоокеанського лосося, була звинувачена у просуванні проектів, які нібито завдавали шкоди російській економіці. Організація отримувала фінансування від приватних комерційних і некомерційних структур, включаючи Google, і від американських урядових структур. Генпрокуратура стверджує, що WSC використовувала свою діяльність у Росії як прикриття для проектів, які обмежували рибний промисел для російських компаній і блокували газо- та нафтовидобувні галузі на Сахаліні на користь іноземних компаній та осіб. Організація також надавала фінансову підтримку російській НКО «Екологічна вахта Сахаліну».

Кремль явно застосовує тактику навмисної дискредитації некомерційних організацій, що працюють в галузі екології, з метою відведення уваги від фактів екоциду й екологічних проблем у Російській Федерації.

Шляхом поширення недостовірної інформації та звинувачень у деструктивній діяльності Кремль намагається навмисне підірвати довіру суспільства до екологічних НКО та заплющувати очі на серйозні екологічні проблеми, що існують у країні. Така поведінка Кремля свідчить про його прагнення забезпечити недоторканність корпорацій і компаній, які можуть бути відповідальні за екологічні порушення й екоцид, та відмахнутися від необхідних реформ у галузі екології.

Нагадаємо, в РФ почали забороняти міжнародні природоохоронні організації, сподіваючись уникнути відповідальності за екоцид в Україні.

Тимчасом в РФ стався великий нафторозлив — загальна площа лісової території, що постраждала від розливу нафти, перевищує 1000 га.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.