Догори
Дати відгук

В регіонах повинні відзвітувати, як розрахувались з боргами перед медиками

МОЗ наказало подати звіти до кінця сьогоднішнього дня

1 хв на прочитання08 Травня 2020, 12:47
Поділитись:

До кінця сьогоднішнього дня регіональні чиновники мають відзвітувати про виконання доручення щодо виплати 300% посадових окладів за березень 2020 року медикам, які борються з COVID-19. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"На цьому тижні ми дуже плідно працювали з регіональною владою. Ми долучили профспілки до моніторингу ситуації з лікарнями. Ми 5 травня провели великий селектор з регіонами й поставили їм завдання сьогодні до кінця дня надати інформацію про виконання доручення щодо виплати 300% посадових окладів за березень 2020 року", - зазначила вона.

Окрім того, заступник міністра закликала медичних працівників звертатися до міністерства у випадку неотримання грошей, чи мінімального розміру коштів, що надійшли.

"Якщо є якісь додаткові неточності, неузгодженості, щось відбувається на рівні головних лікарів, департаментів охорони здоров’я, обласного керівництва, будь ласка, звертайтеся — ми у міністерстві охорони здоров’я це швидко опрацюємо", - розповіла заступниця голови МОЗ.

Пряма мова з 17.00.

Нагадуємо, МОЗ пообіцяв, що медикам виплатять коронавірусні надбавки за два місяці.

Невиплати обіцяних коштів призвели до того, що  медичні працівники "вибивають" зарплату мітингами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.