Щоби приготувати шпроти, не потрібно великого вміння та дорогих продуктів. Досить купити кільку — вона прекрасно підійде для цієї страви. Домашні шпроти в рази корисніші за куповані. Рецепт приготування домашніх шпрот із кільки дуже простий, він до снаги навіть куховарові-початківцю.
Інгредієнти:
кілька (свіжоморожена чи охолоджена) — 700 г;
чайна заварка — 1,5 ст. л.;
вода — 150 мл;
сіль — 0,5 ст. л.;
цукор — 0,5 ст. л.;
лавровий лист — 2 шт.;
гвоздика — 4-5 шт.;
чорний перець горошком — 0,5 ч. л.;
вода — 150 мл;
олія — 0,5 склянки (200 мл).
Приготування.
Заварити чайну заварку окропом.
Кільку вимити. Видалити голови та нутрощі.
Взяти сотейник або каструлю з товстим дном. На дно розкришити 1 лавровий лист, покладіть половину вказаної кількості перцю та гвоздики.
Процідити заварений чай. Додати до нього цукор, сіль. Розмішати.
У сотейник або каструлю викласти підготовлену кільку. Зверху розкришити другий лавровий лист і додати другу половину перцю та гвоздики. Залити чаєм і олією. Поставте на вогонь. Щойно все закипить, зменшити на мінімальний вогонь і варити 70 хвилин. Перемішувати не треба! Каструлю можна злегка трусити.
Після закінчення часу зняти готові шпроти з вогню. Під закритою кришкою залишити на 3 години при кімнатній температурі.
Через зазначений час розкласти в банки чи в пластикову тару. Прибрати в холодильник. Повністю охолодити. Після можна подавати до столу.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.