Догори
Дати відгук

В плівці чи без: простий лайфхак, як правильно варити сосиски

Із чого взагалі роблять усі ці оболонки

1 хв на прочитання21 Листопада 2023, 21:33
Простий лайфхак , як правильно варити сосиски Простий лайфхак , як правильно варити сосиски
Поділитись:

Сосиски роблять у різних оболонках. Деякі прямо “зрослися” з ними і не відокремлюються. Чи можна їх їсти? Інші — прозорі плівки, які досить легко знімаються. Чи потрібно їх видаляти перед варінням? Із чого взагалі роблять усі ці оболонки, інформує Ukr.Media.

Сосиски виробляють у різних оболонках — натуральних, колагенових, целюлозних, поліамідних. Штучні та синтетичні ковбасні оболонки за показниками безпеки повинні відповідати вимогам, зазначеним у відповідних законодавчих документах. Сосиски в натуральній та їстівній колагеновій оболонці перед варінням, як правило, не очищають. Їх їдять просто разом із ними.

У разі використання інших видів оболонок, немає обов’язкової вимоги їхнього видалення перед приготуванням. Однак після варіння сосисок прямо в оболонці виникають деякі труднощі з їх подальшим зняттям, оскільки продукт має досить високу температуру. Тому зручніше їх зняти перед варінням. Тим паче що функція таких оболонок — забезпечувати їхній захист під час зберігання, і для процесу приготування вони значення не мають.

Прозорі плівки після варіння можуть “прикипіти” до сосиски, і в такому разі вони ледве знімаються — “з м’ясом”. Щоб цього не сталося, щойно зварені сосиски зазвичай рекомендують облити холодною водою і відразу зняти плівку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.