Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • В Офісі президента не порозумілися через Північно-Кримський канал на анексованому півострові

В Офісі президента не порозумілися через Північно-Кримський канал на анексованому півострові

Українська спільнота збентежена через різнопланові заяви можновладців про можливість подачі води на анексований півострів.

1 хв на прочитання22 Лютого 2021, 16:30
В ОПУ ще не визначилися, що робити з Північно-Кримським каналом. який живить анексований півострів водою В ОПУ ще не визначилися, що робити з Північно-Кримським каналом. який живить анексований півострів водою
Поділитись:

В ОПУ не можуть дійти згоди щодо того, що робити з Північно-Кримським каналом в окупованому Криму. Про це стало відомо 22 лютого під час виступу президента Володимира Зеленського на Всеукраїнському форумі «Україна 30».

«Україна поки не збиралися будувати дамбу на Північно-Кримському каналі», — сказав Зеленський.

Проте ще минулого тижня представник України в АР Крим Антон Кориневич заявив, що Україна добудує дамбу на Північно-Кримському каналі, щоб повністю виключити подачу води на окупований півострів.

Питання про Північно-Кримський канал досі залишається відкритим. 

Нагадаємо, що до 2014 року приблизно 85 % потреб Криму у водопостачанні забезпечував Північно-Кримський канал, вода яким ішла з материкової частини України, проте після окупації півострова російськими військами його перекрили. 

Як ми писали раніше, Крим перетворюється на пустелю — за рік на півострові зникли 10 річок. Стрімко висихають джерела води в центрі та на південно-західному узбережжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.