- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- В Одеській області навчилися робити чіпси з персика і нектарина
В Одеській області навчилися робити чіпси з персика і нектарина
У планах компанії і виробництво чипсів з батату.
В Україні все ще досить важко знайти здорові органічні снеки. Тобто такий собі швидкий перекус, який на відміну від звичайних чипсів і батончиків не містить шкідливих добавок. Проте, цей бізнес розвивається. Так, на Одещині є органічне підприємство, яке робить чіпси з незвичайних на перший погляд фруктів.
Власник підприємства Роман Дяжук, як пише seeds.org.ua, планує цього року випустити органічні чипси з нектарину та персика.
«На сьогодні ми маємо 2000 га сертифікованої органічної землі, де вирощуємо як зернові, так і овочеві культури, фрукти, баштанні культури, маємо органічних бройлерів, качок та овець. Ми перші у світі, виростили органічний кубічний кавун. Наша компанія єдина в Україні культивує органічний персик та нектарин. А цього року ми запустимо виробництво чипсів із них», — розповів Роман Дяжук.
За його словами, минулого року підприємство спробувало зробити чипси із дині, кавуна та сливи. Експеримент був вдалим, тож підприємець продовжуватиме розвивати напрямок виробництва і продажу корисних снеків.
Є у планах компанії і виробництво чипсів з батату, проте поки що компанія не знайшла для цього переробника.
«Вже другий рік поспіль у планах виробництво чипсів із органічного батату, проте вимушені поставити на паузу. Класні чипси з батату робить компанія у Прибалтиці, але тоді собівартість доставки буде дуже високою. Хотілось би робити це в Україні, але поки не виходить», — коментує плани підприємець.
До слова, українські вчені розповіли, які продукти краще не купувати у маркеті через бактерії та гниль.