Догори
Дати відгук

Українські вчені розповіли, які продукти краще не купувати у маркеті через бактерії та гниль

Перемелене м’ясо з маркету часто виготовляється із залишків або зіпсованого м’яса.

2 хв на прочитання23 Березня 2021, 22:20
 Експерти розповіли які продукти краще обходити стороною у маркеті. Експерти розповіли які продукти краще обходити стороною у маркеті.
Поділитись:

Наше здоровя - в наших руках. І якщо дорогі продукти, такі як авокадо чи червону рибу, насіння  чіа та маракуйю, українці не можуть собі дозволити купити, то також є ті продукти, які є доступними, але краще їх не купувати у супермаркетах.

Мова йде про шість продуктів із супермаркету, які найчастіше зберігаються в неналежних умовах, розповідає Час-Дій.

Перемелене м’ясо з маркету часто виготовляється із залишків або зіпсованого м’яса, до того ж у напівфабрикаті багато жиру. Через несвіжість не варто купувати в магазині і курку гриль.

Не треба також купувати в супермаркеті солоні овочі.  Бо навколо них постійно ходять покупці, через що на продукти можуть потрапити бактерії. Водночас співробітники магазину часто продовжують термін придатності таких заготовок, додаючи в них надто багато солі.

Нарізані фрукти – ще один продукт, від якого варто відмовитися в супермаркеті. По-перше, у разі ручного упакування на них можуть потрапити бактерії. По-друге, продавці часто продають так зіпсовані фрукти, зрізуючи з них гнилі частини.

Варто подумати про  заморожену рибу: вона часто залежується на прилавках через невисокий попит. Відрізнити зіпсований зразок можна за двома ознаками: у риби побіліли або почервоніли очі, а під час натискання на тушку залишається вм’ятина.

Також купувати не варто в магазині суміші спецій,  адже  в них часто додають зіпсовані зразки, а в харчовій плівці, під якою зберігаються суміші, розмножуються бактерії.

Відомо, в Україні стали виробляти унікальні органічні макарони з нуту та сочевиці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.