Догори
Дати відгук

В Одесі серед городян паніка через переповнені інфекційні лікарні

Волонтери вже роздали в лікарні та приватні будинки понад 500 кисневих концентраторів для тих, кому не вистачило ліжок у стаціонарі з киснем.

1 хв на прочитання22 Березня 2021, 12:10
У стаціонарах Одеси критична ситуація з ліжками для нових інфікованих на коронавірус У стаціонарах Одеси критична ситуація з ліжками для нових інфікованих на коронавірус
Поділитись:

Цими вихідними Одесу накрила хвиля паніки через нестачу місць в опорних лікарнях, які приймають хворих із коронавірусом. Про це на особистій Facebook-сторінці розповіла волонтерка Катерина Ножевнікова. 

«Уже другий день стаціонари практично не беруть. Дзвінки йдуть кожну хвилину. Люди в істериці просять кисень. Почалася паніка. Мені доводиться відмовляти тим, у кого сатурація (наповнюваність киснем крові — ред.) 92–90», — написала Ножевнікова.

За словами волонтерки, кисневі концентратори вона намагається видавати тим пацієнтам, які опиняються вдома із сатурацією від 88 до 78. Одесити або ж від самого початку не можуть добитися місця в стаціонарі, або їх занадто рано виписують з опорних лікарень, аби звільнити місяця для нових пацієнтів.  

Зараз за даними волонтерської організації «Корпорація монстрів» у лікарнях Одеси є 200 концентраторів, які туди привезли волонтери. Ще 360 — на руках в одеситів і мешканців області. 

Вразило Катерину Ножевнікову також те, в якому психологічному стані перебувають рідні хворих на коронавірус. За її словами, дружина хворого одесита, якому волонтерка привезла кисневий концентратор, раптом почала плакати та цілувати їй руки на знак подяки.  

Раніше ми вже писали для наших читачів про те, в яких областях України лікарні не витримують напливу хворих на коронавірус. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання4 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора