Догори
Дати відгук

В яких областях лікарні не витримують напливу хворих на ковід

Під загрозою лікарні Київської та Житомирської областей.

2 хв на прочитання19 Березня 2021, 11:05
В Україні більшає лікарень, де ковідні хворі лежать просто в коридорах В Україні більшає лікарень, де ковідні хворі лежать просто в коридорах
Поділитись:

У Київській та Житомирській областях і Києві зараз найгірша ситуація для пацієнтів, які захворіли на коронавірус. Адже для них не вистачає ліжкомісць і медичної техніки, повідомила 18 березня в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу» волонтерка Леся Литвинова. 

«В Київській області сьогодні людей госпіталізувати було неможливо. Станом на вечір нам доводилося дізнаватися через усі свої зв'язки в МОЗ, де є вільні місця. Нам сказали про два місця в Тетієві. І це — все», — сказала Литвинова.

Волонтерка додала, що вільні місця у стаціонарах залишилися в українській столиці. Але днями навіть київські лікарні не зможуть шпиталізувати всіх нових хворих із діагнозом коронавірус.

За словами Литвинової, до неї вже зараз телефонують реаніматологи з районних лікарень і благають допомогти з медичною технікою для пацієнтів, які лежать просто в коридорах. 

Свідчення Литвинової підтверджує лікар відділення інтенсивної терапії Київської міської клінічної лікарні № 17 Сергій Дубров.

«Найкращі лікарні міста Києва заповнені на 100 %. Є потенційно резервні місця. КМДА, Департамент охорони здоров'я збільшили кількість ліжок «ковідних», але вони не всі на сьогодні реально запущені», — каже Дубров.

Лікар дає невтішний прогноз. За його словами, днями може початися медичний колапс, якщо терміново не дозволити шпиталізувати ковідних пацієнтів до відомчих лікарень.

Не краща ситуація і в Житомирі, який потрапив до «червоної» карантинної зони. Про неї розповів лікар-хірург вищої категорії Житомирської лікарні № 1 Андрій Волков. 

«У нашій лікарні ситуація важка. Приблизно 80 % ліжок заповнені. Я думаю, що найближчим часом, протягом 4–5 діб, доведеться підключати додаткові лікувальні заклади», — сказав  Волков. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, в Одесі останніми днями не вистачає ліжкомісць для хворих на коронавірус. Нових пацієнтів узагалі не госпіталізовують, а тих, які перебувають у стаціонарі, із низькими життєвими показниками виписують додому.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.