Догори
Дати відгук

В НСЗУ анонсують запуск електронного кабінету пацієнта

Новий сервіс має допомогти і медичним працівникам, і пацієнтам.

1 хв на прочитання05 Січня 2024, 21:46
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) планує запустити електронний кабінет пацієнта з початку 2024 року. Голова НСЗУ Наталія Гусак висловила сподівання, що цей новий сервіс допоможе пацієнтам в підтвердженні їхніх візитів до лікаря і запобіжить фіктивним записам.

«На першому етапі впровадження кабінету користувачі зможуть повноцінно переглядати і розпоряджатися своїми персональними даними в Електронній системі охорони здоров’я — зокрема і деклараціями», — пояснила Гусак.

Користувачі, зареєстровані в системі, зможуть перевіряти, з яким лікарем і в якому медичному закладі укладено їхню декларацію. Крім того, вони зможуть переглядати декларації своїх дітей і розірвати подану декларацію за власним бажанням.

Ця ініціатива також має спростити життя лікарів, оскільки пацієнти зможуть самостійно актуалізувати свої персональні дані у своєму особистому кабінеті, який буде доступний у медичній інформаційній системі й у системі «Дії».

На переконання НСЗУ, завдяки новому сервісу пацієнти та медичні працівники матимуть більше можливостей для зручного й ефективного ведення медичної документації та комунікації.

«Залишилося лише вирішити питання з заповненням купи документів і перенесенням усієї інформації до електронних онлайн носіїв, на що у терапевтів іде 50 % часу», — коментують у Телеграм-каналі «Медичне право України».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я