Догори
Дати відгук

В Івано-Франківську та Тернополі небезпечно забруднене повітря: що робити?

Жителі міст повідомили про димку з їдким запахом.

1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Івано-Франківськ / mvk.if.ua ФОТО: Івано-Франківськ / mvk.if.ua
Поділитись:

25 жовтня, в Івано-Франківську зафіксовано максимально шкідливий рівень забруднення повітря. Жителі повідомляють по їдкий запах. Крім низької видимості та смороду, багато містян скаржаться на  дискомфорт під час диханні.

Аналогічна ситуація у Тернополі. Індекси якості повітря у містах становлять 158 і 155, відповідно. Згідно з даних SaveEcoBot, головним забрудником повітря є дрібнодисперсний пил.

Для вирішення проблеми міська влада направила фахівців для контрольних замірів атмосферного повітря. Про результати повідомлять згодом.

Як убезпечити себе від забрудненого повітря

  • Першочергово зачиніть вікна.
  • Пийте більше води.
  • Зробіть вологе прибирання і повторюйте його кожні 3-4 години.
  • Виходьте на вулицю тільки в разі крайної потреби.

Дрібнодисперсний пил (РМ2,5) – це тверді частинки діаметром менш як 2,5 мікрометра найрізноманітнішого фізико-хімічного складу: від різних кислот (нітратів, сульфатів), до елементарного вуглецю, важких металів, частинок порід, води та льоду. Дрібнодисперсний пил РМ2,5 менший за розміром, ніж людська волосина.

Джерелами такого забруднення є підприємства з котлами та печами на вугіллі й мазуті, теплоелектростанції, легковики та вантажівки, підприємства з нафтоперероблення та виробництва цементу, пожежі, пил від доріг і будівництва, сільськогосподарські операції тощо.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.