Догори
Дати відгук

В інтернеті здають в оренду приміщення на території ЧАЕС

Об'єкт пропонують як дата-центр або майнінг-ферму.

1 хв на прочитання22 Квітня 2021, 19:00
Фото: olx.ua Фото: olx.ua
Поділитись:

На онлайн-майданчику оголошень OLX здають в оренду приміщення на території Чорнобильської АЕС. Зокрема, здають об'єкт  під дата-центр або майнінг-ферму, загальна площа — понад 1700 квадратних метрів.

Як ідеться у матеріалі Vesti.ua,  сталкери у ймовірність того, що об'єкт буде використаний як дата-центр або майнінг-ферма, не вірять. Адже територія закрита для сторонніх, тому на об'єкті можна займатися будь-якою незаконною діяльністю: від  складу наркотиків до онлайн-казино. Об'єкт охороняється Нацгвардією та жодного чиновника без спецперепустки туди не пропустять.

Голова Державного агентства з управління зоною відчуження Сергій Костюк пояснив, що справді у 2017–2018 роках приміщення на ЧАЕС здавалися в оренду під розвиток технологій. Але фактично не здалися. І об'єкт, представлений на OLX, справді існує. Майно здає в оренду не Чорнобильська АЕС і не ДАЗВ, а Фонд держмайна.

Наразі у  ФДМ уточнили, що жодного відношення до пропозиції на OLX не мають.

Водночас людина, яка опублікувала оголошення, є цілком реальною:  чоловік  фігурує як керівник проєктів на сайті фірми, що займається супроводом участі компаній у виставках — від оренди стендів, до організації харчування, та має «живий» Facebook.

До слова, на Волині прикордонники знущалися над косулею: тварину душили, тримаючи під дулом рушниці (ВІДЕО 18+).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко